טיפול ממוקד להתקפי חרדה - UNXIETY

UNXIETY

תכנית טיפול ייחודית לטיפול בהפרעת פאניקה והתקפי חרדה (עם/ ללא אגורפוביה) באמצעות כלים משיטת ה- CBT ובעיקר טיפולי חשיפה. אנו מציעים סדרת טיפולים בת 12 שעות, אשר במהלכה נחווה תהליך משמעותי למען שיפור איכות חייכם.

הפרעת פאניקה היא הפרעה שכיחה, אשר ממנה סובלים למעלה מ-5 מיליון בני אדם ברחבי העולם. ההפרעה כוללת אמונות מופרזות לפיהן תחושות גופניות של חרדה הן מסוכנות ועלולות לגרום לאסון נוראי, כמו שיגעון, התקף לב או עילפון. על מנת להתמודד, האדם נמנע ממצבים או ממקומות שבהם לדעתו הוא עלול לחוות חרדה (אגורפוביה) או מוצא דרכים להקל על עצמו, למשל באמצעות שימוש בסמים, אלכוהול, תלות באדם אחר ועוד. דרכי התמודדות אלה משמרות את ההפרעה וגורמות לאדם להמשיך ולסבול מהתקפי פאניקה חוזרים ובלתי צפויים, מחרדה ומעיסוק רב מתי יגיע ההתקף הבא.

אנו מסייעים למטופלינו להתעמת עם "האסון המפחיד" בראשם, ובאמצעות כלים משיטת ה- CBT וטכניקות חשיפה (Exposure Therapy), להכחיד את הרגישות והפחד מהתחושות הפיזיולוגיות וממצבים מעוררי חרדה מהם הם נמנעים כיום.

עד כמה הטיפול יעיל?

הטיפול יעיל מאוד!

מחקרים מראים כי טיפולי חשיפה הם הטיפולים היעילים ביותר להתקפי חרדה ולהפרעת פאניקה, וחל שיפור משמעותי בקרב 85% מהמשתתפים שנמשך תקופה ארוכה גם לאחר סיום הטיפול. מבחינה נוירולוגית נמצא כי טיפולים אלה יוצרים שינוי ברשת הזיכרונות של האדם ובמערכת העצבים שלו ולכן מסייעים בשינוי משמעותי וארוך טווח. התרגול עם מטפל/ת מסייע להתמודד עם מצבים מורכבים שהאדם מתקשה להתמודד לבדו, ומאפשר לראות ש"האסון המפחיד" אינו מתקיים במציאות.

מה עושים בטיפול?

לומדים גישה חדשה להתמודדות. לומדים כיצד ההפרעה מתגברת ומקבלת כוח אם בורחים ממנה וכיצד היא יורדת. הופכים להיות מומחים לבעיה שלכם, מזהים את ההימנעויות והתנהגויות הביטחון המשמרות אותה ונחשפים למצבים מעוררי פאניקה ולומדים לשלוט בהם. בסיום התהליך, החרדה מפסיקה לנהל אתכם – אתם מנהלים אותה.

מה מצופה מכם?

להיות שותפים פעילים בתהליך, להגיע לפגישות ולא להחסיר, למלא טפסים, לבצע משימות, לתרגל חשיפות בקליניקה ובחוץ, עם המטפל ולבד בין המפגשים, להתחייב ולהתמסר לתהליך ולהשקיע בו. רצוי לערב 2-3 אנשים תומכים בתהליך.

האם מומלץ לנטול טיפול תרופתי במהלך הטיפול?

תוצאות מחקרים שנערכו בנושא יעילותם של טיפולים שונים, בהם CBT, טיפול תרופתי וטיפולי חשיפה הראו כי בטווח הקצר, כל אחד מהטיפולים הללו מסייע להקלה בתחושות הפאניקה. בטווח הארוך, בקרב אלו שקיבלו טיפול תרופתי ועם השנים הפסיקו אותו, נרשמו שיעורי הישנות גבוהים (כלומר הפאניקה חזרה). מי שקיבל טיפול משולב תרופתי ו- CBT הגיע לתוצאות פחות טובות ממי שטופל רק ב- CBT. כלומר, טיפול CBT לבדו הוכח כיעיל ביותר. על כן, אנו ממליצים במידת האפשר לבצע את הטיפול שלנו ללא תרופות.

במידה וכן מעוניינים לשלב טיפול תרופתי, מחקרים מראים שטיפול תרופתי ממשפחת הבנזודיאזפינים פחות מומלץ, מאחר שהוא מרגיע את החרדה לטווח קצר במהירות ומונע מהמטופל לחוות פחות חרדה במהלך טיפולי החשיפה. כמו כן, הטיפול התרופתי עלול לגרום לתלות, לתסמיני גמילה ולשימוש לרעה. טיפולים תרופתיים אשר נמצאו יעילים הם ממשפחת ה- SSRI, SNRI, TCA.